ParmaFairing®
 

ParmaFairing

ParmaFairing® er utviklet og patentert av Parma Plast og er et unikt fairingprodukt.

ParmaFairing er en slitesterk fairingprofil i termoplastisk polyurethane (TPU), som ble utviklet og patentert av Parma Plast i 2004. ParmaFairing benyttes i dag av flere ledende seismikkselskaper.

 

På grunn av fairingens tverrsnittsprofil reduseres motstanden (drag) når fartøyene trekker kabler og annet utstyr gjennom vannet, og våre kunder oppnår blant annet følgende fordeler sammenlignet med mange andre fairingprodukter:

 

  • Mindre motstand
  • Mindre støy
  • Mindre drivstofforbruk
  • Økt hastighet

 

Fairingen fremstilles i en lang rekke størrelser i så vel åpen som lukket utførelse. Lukket utførelse må trees inn på kabelen fra enden mens åpen utførelse monteres direkte på kabelen ved bruk av en tilpasset sveisemaskin.

 

ELEKTROSVEISEMASKIN FOR PARMAFAIRING

Sveisemaskin 

Parma Plast har utviklet en solid og rasjonell sveiseteknikk med tilhørende sveisemaskin som enkelt kan sveise den åpne versjonen av ParmaFairing, slik at den kan omslutte kabelen uten at den må tres på fra enden. Dette forenkler monteringsprosessen meget, da man kan montere ParmaFairing etter at kablene er ferdig terminert, eller ved reparasjonsarbeider på eksisterende kabler.

 

Adobe

Last ned brosjyre her.

 

 

 

UPRIGHTER FOR UT- OG INNSPOLING AV KABLER MED PARMAFAIRING

Det er viktig at ut- og innspolingssystemene for lead-in kablene ombord blir tilpasset, slik at verken ParmaFairing eller kablene kan ta skade under spoling. Kongsberg Evotec har utviklet en egen uprigther for at lead-in kabler som er utstyrt med ParmaFairing skal kunne legge seg pent inn på reelene ombord.

 

Company: Kongsberg Evotec AS
Contact: Torkjell Ringstad
Position: SVP Sales & Marketing
Address

Storehølvegen 9

NO-6065 Ulsteinvik, Norway

Cell phone: +47-97603799
Direct line: +47 70008929
E-mail: torkjell.ringstad@kongsberg.com
Web: www.km.kongsberg.com